sâmbătă, 23 aprilie 2011

Rafinament pur femeiesc

Ce ar fi o femeie fara eleganta, rafinamentul, bunul gust si gingasia sa? Fara buze rosii, unghii atent ingrijite, parul aranjat si pielea moale? Acea 'fiinta' s-ar mai putea numi femeie? Din totdeauna, femeile s-au rasfatat mai mult decat au facut-o barbatii. Si asa a ramas pana azi. Femeile sunt mai atente cu ele, se ingrijesc mai mult.... Daca nu am urma acest proces, care ar mai fi diferenta dintre noi si barbati? Inafara de una, si cea mai importanta, cea dintre picioare, toti am fi la fel. Cu par pe picioare, la axile, cu mustata.... iiiih!
Si cand te gandesti ca toate produsele de machiaj sunt facute SPECIAL pentru noi, femeile, ca noi avem mult mai multe categorii de haine decat EI, ca noi putem sa ne facem parul in x moduri, ca putem sa ne dichisim, sa ne facem unghiile, pe scurt, sa ne ingrijim, parca este mai bine sa fii femeie. Noi putem sa avem pielea fina, catifelata, moale, sau putem sa mergem la film cu prietena noastra cea mai buna, fara sa se spuna ca suntem gay. Da, aceste mici lucruri ne fac mai deosebite, mai unice, in orice caz 'mai' decat barbatii.
Noi putem sa ne schimbam culoarea ochilor, a buzelor, a obrajilor, a parului... Ei nu pot. Bine, si barbatii se mai vopsesc, dar, let's be serious, se compara cu femeile? Nu.
Noi, prin frumusetea noastra ne deosebim de restul fiintelor. Cine sufera mult, daca nu o femeie? Ea plange, ea urla, ea tranteste, ea buseste, ea asculta melodii triste, ea le face pe toate cand o doare. De ce? Pentru ca ne pasa. Noi, femeile, suntem mai sensibile decat barbatii. Noi nu avem in cap doar masini, fotbal, si bani... Noi avem, in primul rand mai mult cap pentru toate lucrurile care ne inconjoara. Noi nu suntem obsedate, noi nu injuram in fata televizorului si nici nu ne scuipam prietenii.
Da, noi trebuie sa fim mandre ca suntem femei, in ciuda defectelor mediatizate. Noi suntem noi, suntem femei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu