marți, 8 noiembrie 2011

Dragoste sau interes?

Acest subiect mi-a venit in minte cand vazusem o stire la TV legata de un cuplu..mai diferit: barbatul-un om in varsta, trecut de viata, la batranete, cu nepoti si nepoate- si femeia- o doamna tanara, frumoasa, in floarea tineretii si cu 30 DE ANI MAI TANARA decat sotul ei.
Nu m-am mirat. In ziua de azi exista o multime de astfel de cupluri, peste tot in lume, cu diferente de varsta chiar mai mari ( si nu numai femeia mai tanara, ci si barbatul; ex Madonna si fostul ei iubit, Jesus Luz ). Ceea ce ma mira este faptul ca aceste cupluri continua sa creasca in numar. Si asta ma face sa ma gandesc: oare este chiar dragoste? E cam putin probabil si te indragostesti de un barbat care iti vine bunic sau invers. Nu zic ca e imposibil. Dar majoritatea au la mijloc cu totul altceva decat dragostea: interesul unuia dintre parteneri. Si acestea sunt nenumarate: bani, publicitate, intrarea in showbiz, cresterea reputatiei ( daca stai cu cineva cunoscut, ex Monica si Irinel Columbeanu ) etc. Nu am nimic cu aceste persoane materiale, ca pana la urma sunt destepte: te cuplezi cu un mos batran cu bani, te casatoresti cu el, si dupa cativa ani te desparti de el si astfel de alegi cu o pensie alimentara frumusica si toate bunurile castigate la divort prin impartirea averii.
Intrebarea este: chiar atat de mult au nevoie aceste persoane de bani incat sa recurga la o asemenea metoda? Chiar atat de mult vor sa obtina avere, incat sa se bazeze pe altcineva, sa profite, si sa nu-si produca banii pe munca si meritul lor?
Ce oameni slabi, materialisti, egoisti, profitori, vicleni...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu