marți, 7 februarie 2012

Despre scoala.

Inainte de a incepe sa dezbat la sange subiectul care mi-a venit in minte atunci cand am aflat ca maine si poimaine nu facem scoala din cauza drumurilor blocate ( traiasca poleiul! :D ), vreau sa spun ca aici e parerea mea personala. Daca ai alta parere, o respect, si atat. 
In primul rand, ma voi lua putin de cei dobitocii din "putere" care schimba sistemul de invatamant mult prea des. Mai intai tezele cu subiect unic dintr-a 7a, dupa materiile la care se vor da testare nationala ( au scos istoria si geografia ),dupa chestii legate de BAC si acum cea mai noua si "tare" dintre toate: liceul incepe din clasa a10a, deci fara a9a. Prostie pura. Nu vad de ce fac atat de multe modificari. Singura explicatie acceptabila ar fi faptul ca incearca sa descopere sistemul de invatamant perfect. Pai, spre informatia lor, un lucru NU POATE FI PERFECT. Nu inteleg de ce fac atat de multe modificari, ca acestea nu vor face elevii sa invete mai bine sau stiu eu ce, din contra, o sa-i ameteasca schimband, modificand si transformand reguli in fiecare an. 
Sa fim realisti, sistemul de invatamant din Romania este de calitate inferioara ( sa vorbim in termeni politici daca tot m-am legat de politica ), ca nu degeaba tinerii studenti aleg sa faca facultati in alta tara. In Romania nu ai niciun viitor. Salarii proaste, lumea pleaca in afara, iar cei care ramanem suferim pentru ca nu avem doctori sau mai stiu eu ce ( ca era o mega- insistenta pe acest subiect ).
O alta problema ar fi profesorii lipsa si cei corupti. Ultimii mentionati daca se mai pot numi profesori, of course. Am avut "surpriza" sa vad "profesori" care habar n-aveau ce predau, se puteau numi profesori doar cu cartea in mana. De fapt, sunt o multime de probleme doar din domeniul sistemului de invatamant. Eu, una, sunt foarte nemultumita.
Voi ce parere aveti? Daca ati avea posibilitatea, ce ati schimba?

2 comentarii:

  1. Ah, ai mare dreptate. Cu toate ca mai degraba cred ca toti prostanacii astai vor sa fie tinuti minte pentru... o schimbare buna. Gen 'nea Vasile vrea sa se scrie despre el in cartea de istorie cum ca a facut o reforma in invatamant si a salvat lumea:)) Cum ai zis si tu, sistemul de invatamant in Romania este la pamant. Numai si numai idei tampite la tot pasul. Adevarul era ca nici nu stiam de faza cu liceul dintr-a 10-a. Sunt prosti. Nu zic ca in alte tari ar fi un invatamant extraordinar, dar calitatea vietii e mai buna. Cred. :))
    Toate cele bune, mini-vacanta placuta :*:*>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, dar totusi in alte tari, fata de sistemul de invatamant din Romania, este lux:)).
    Multumesc, si tie la fel!:*:x

    RăspundețiȘtergere