vineri, 17 februarie 2012

Mistake or choice?

Lumea e schimbatoare. 
Lumea e influentabila.
Lumea are acum o parere si un mod realist de a vedea viata, peste putin timp vezi ca ceva mic a creat un impact atat de mare: alta parere, alt mod incetosat de a vedea viata, negare, convingere absoluta asupra unui lucru gresit. 
Lumea se poate intoarce impotriva ta din simplul fapt ca i s-au schimbat sentimentele.
Este vorba despre acel lucru mic, dar care are efecte foarte mari si care da peste cap pe toata lumea.
Cine esti tu sa le deschizi ochii daca ei pur si simplu refuza si o tin pe a lor?
Cine esti tu sa le spui adevarul pe fata fara sa se comenteze sau sa ti se arunce in fata niste vorbe neadevarate, exagerate, concluzii pripite?
Cine esti tu sa spui ca nu te asteptai la o anumita persoana sa faca ceva, cand de fapt tu nu ai cunoscut-o indeajuns de mult incat sa stii ce ar putea sa faca si ce nu?
De ce sa te consumi degeaba? N-are rost. Nu se merita. De asta m-am convins astazi.
Iar am invatat o lectie in viata. Lumea la nervi spune multe, inventeaza multe, exagereaza multe, doar ca sa para ca ei au dreptate, ca sunt inocenti, ca ei nu au nimic cu nimeni, doar restul au ceva cu ea! 
Lumea incepe sa spuna prostii, sa comenteze si sa arunce cu vorbe aiurea pentru ca le-ai spus adevarul pe fata, iar ea nu este suficient de puternica si matura incat sa il accepte asa cum e. Ea traieste intr-un vis al ei, departe de realitate. Si sunt blocati acolo, cu parerea lor, refuzand si acuzand pe oricine incearca sa-i deschida ochii. Si ce poti tu sa faci? Sa cauti dovezi, sa faci pe detectivul, pentru ce? Sa fii lovita?  Sa te chinui la nesfarsit? Totul se merita pana la un punct, de aici incolo, intervine incapatanarea, orgoliul. 
A doua oara cand alegi sa faci un lucru care stii ca in trecut nu a mers, nu mai e o greseala, e o alegere...
Fiecare e liber sa creada pe cine vrea, ce vrea, si cand vrea, nu? Ca e adevarat, ca e fals, ei au ales, ai suporta, ei...gres...aleg.

3 comentarii:

  1. Banuiesc ca... depinde de om? Din nou, nu am idee la ce te referi asa ca o sa-mi pun puterile de clarvazatoare la lucru si o sa incerc sa ghicesc.
    Oamenii slabi prefera sa creada o minciuna frumoasa, o minciuna care sa le usureze aparent viata sau macar sa nu le pune mintea la contributie prea mult, ca altfel miroase a creer ars.
    Dar da, fiecare este liber sa aleaga ce vrea si sa FACA ce vrea. Inclusiv jocul de-a detectivul.
    A deschide ochii oamenilor... Nu faci pentru oricine. Doar pentru cei la care tii. Si totusi nu poti cunoaste vreodata o persoana, oricat de multe zile/ani/luni ar fi trecut. A cunoaste pe cineva nu tine de timp sau de apropiere. Tine de legatura pe care ti-ai creat-o in capusor intre tine si X.
    Nu stiu, poate doar am aberat pana aici... Dar lupta pentru ce-ti doresti absolut orice ar fi. Sa zicem ca vorbesc din experienta... Mai bine asa decat sa fi trecut timpul si sa realizezi ca puteai face ceva ca totul sa fie... macar semi-bine.

    Weekend placut si frumoasa muzica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Alexa! Iti urmaresc blog- ul si esti foarte talentata! :* Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Adda: Iti multumesc de parere, ai foarte mare dreptate:x. Eu ma refeream la o persoana care credeam ca mi-e apropiata, a venit alta persoana peste, a zis ceva mic si urmarile au fost mari, pentru ca persoana aia a ales s-o creada, s-o aleaga pe ea in locul meu, sa-si schimbe atitudinea fata de mine.
    Amalia: Multumesc mult, de asemenea!:*

    RăspundețiȘtergere